12ª Ciència al Carrer 2018

12a CIÈNCIA AL CARRER 2018

Ciència al Carrer és una fira en la qual divulgadors de la ciència, empreses, docents i alumnat de tots els nivells mostren experiments de totes les disciplines científiques davant del públic interessat i dels vianants presents a l’eix comercial de Lleida un dissabte a la tarda. 

Durant quatre hores intenses us podreu apropar a centenars de demostracions de base científica, dirigides a despertar la curiositat pels fenòmens naturals i fomentar la inquietud per la recerca i l’esperit crític. Ciència al Carrer és una iniciativa del CRP del Segrià, amb la col·laboració del  Museu de l’Aigua de Lleida, patrocinada per l’Ajuntament de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Universitat de Lleida i Educaixa (Fundació la Caixa). Hi participen centres docents, divulgadors, universitats, empreses, institucions, museus i fundacions. A més a més, durant el mes de maig es fan actes paral·lels, com ara conferències i visites organitzades per les entitats patrocinadores o col·laboradores.

La Jornada té lloc al Centre històric de Lleida, als voltants de l’edifici gòtic de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. És una mostra de tota mena d’experiments científics per part de 39 centres educatius, 18 divulgadors de ciència i 22 institucions i empreses. Trobareu centenars d’experiments de tota mena, de física, química, biologia, geologia, tecnologia, robòtica, lògica matemàtica, plantejaments que fan pensar i reflexionar el perquè dels fenòmens que observem a la natura. A la fira hi són divulgadors de ciència de Lleida i d’altres llocs com Girona, Barcelona, San Sebastian, Màlaga, Madrid, València, Navarra, Andorra… però els veritables protagonistes són els centenars (més de mil) inscrits a participar activament de la fira. L’intercanvi entre les explicacions del jovent, que assisteix encuriosit a les mostres d’altres companys, és el veritable valor de Ciència al Carrer.

Alhora, s'organitzarà una gimcana científica oberta a tothom consistent en un recorregut per diferents parades de la fira.

Accés a l'espai de Ciència al Carrer 2018

Comparteix a les xarxes: