Xarxa Territorial de Competències Bàsiques

Xarxa Territorial de Competències Bàsiques

Divendres, 20 d’octubre de 2017, es va realitzar a Lleida la primera sessió de formació de la Xarxa Territorial de Competències Bàsiques. Aquesta xarxa està formada per un total de 32 centres de tota la província, 14 dels quals pertanyen a la comarca del Segrià:

Es tracta d’una xarxa de col·laboració per impulsar un nou model d’aprenentatge per competències bàsiques, que compta amb l’assessorament de diferents experts universitaris. La idea de partida és que aquesta xarxa de centres constitueixi una avantguarda de la innovació educativa, una mena de laboratori de pràctiques de models innovadors en ensenyament competencial construït a través d'un esforç compartit. 

El fet de pertànyer a una xarxa docent entre iguals, com la Xarxa de Competències Bàsiques, empeny a crear espais pedagògics en el si de cada centre i a aprendre dels altres centres en un context de formació contínua entre iguals, que combina l’acció i la reflexió, amb la finalitat de consolidar projectes educatius transformadors i basats en el treball en equip de tots els agents de la comunitat educativa.

La Xarxa CB inicial es va posar en marxa fa setze anys per fomentar el treball per competències, i ara s’ha ampliat amb la creació de 10 xarxes territorials que impliquen un total de 450 centres (uns 5.000 docents) i 41 CRPs de tota Catalunya. Gairebé totes les comarques de Lleida hi són representades.  El projecte de xarxes territorials es prolongarà durant dos o tres cursos i els seus resultats serviran com a base per generalitzar aquest model educatiu.

MÉS INFORMACIÓ: Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya i Projectes Servei Educatiu del Segrià

Comparteix a les xarxes: