Trobada pedagògica "Enric Granados" (recull)

Trobada pedagògica "Enric Granados" (recull)

Activitat organitzada pel Museu de Lleida en col·laboració amb el Servei Educatiu del Segrià i l'Auditori Municipal Enric Granados de Lleida

 

L'exposició Granados, de París a Goya reforça la necessitat de superar un discurs consolidat que redueix Granados a un pianista brillant i al fundador d'una escola d'interpretació, sense negar la validesa d'aquestes dues afirmacions. Per tal de transmetre aquesta reivindicació de Granados en el seu context històric i estètic, el discurs es desenvolupa a partir de còpies fotogràfiques i artístiques de gran format que conviden a trobar-se amb retrats, dibuixos i pintures quasi a escala humana. La intenció és proposar al visitant una trobada hiperrealista a partir dels cossos i els espais del passat. 

En el marc d'aquesta exposició s'ha realitzat una trobada pedagògica el 26 de gener de 2017 amb el següent programa:

 

Programa

Al Museu de Lleida:

 - 17:30 a 17:40 - Presentació institucional: Josep Giralt, director del Museu de Lleida, Marina Massana, Directora del CRP del Segrià, i Montse Parra, Regidora de Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l'Educació i els Esports.

- 17:40 a 18:10: Visita comentada a l'exposició: a càrrec de Joaquim Rabaseda, comissari de l'exposició.

 - 18:10 a 19:00 - Diàleg-xerrada sobre Granados entre el comissari de l'exposició i l'autor de la proposta educativa, Lluís Herrera. Modera Josep Giralt, director del Museu de Lleida.

- 19:00 a 19:30 - Presentació dels tallers que configuren la proposta educativa, a càrrec de Lluís Herrera i  de Miquel Sabaté, tècnic dels Serveis Educatius del Museu de Lleida.

Recorregut per Lleida:

- 19:30 a 20:30 - Ruta Granados:a càrrec de Ramon Llanes, coautor de l'itinerari didàctic (gimcana) Lleida i Enric Granados. .

Itinerari: Casa nadiua, Monument a Granados, Ajuntament, Teatre Principal, Diputació i Auditori

A l'Auditori Enric Granados:

- 20:30 - Assistència al concert Goyescas, 100 anys després ofert per Carles & Sofia Piano Duo (Activitat opcional).

 

Propostes presentades

  • Proposta educativa del Museu de Lleida sobre l'exposició Granados de París a Goya. L’exposició, organitzada conjuntament pel Museu de Lleida i el Museu de la Música, commemora els 150 anys del naixement del compositor lleidatà. La mostra pretén donar a conèixer les diferents facetes d’aquest gran músic: el pianista, el pedagog i el compositor, posant en valor el Granados més europeu, innovador i la seva relació amb les avantguardes del moment.

Les activitats didàctiques vinculades a l'exposició s'adrecen a l'alumnat de tots els nivellls educatius, des de l'escola bressol fins al batxillerat, i es realitzaran des de l'1 de febrer fins al 28 d'abril de 2017.  L'horari és el següent: dilluns i divendres de 10h a 14h. Dimarts, dimecres i dijous de 10h a 14h i de 16h a 18h.

 

Fotos i Vídeos de la jornada

1. Fotografies de la trobada 

2. Vídeo de l'exposició

 3. Vídeo del diàleg-xerrada

 

Més informació

 

Comparteix a les xarxes: