Ricard Viñes. Un pianista internacional

Ricard Viñes. Un pianista internacional

Autor: Lluís Herrera Llop

Aquesta exposició pretén divulgar la persona i l’obra del pianista lleidatà internacional: Ricard Viñes. L’exposició consta d’11 plafons explicatius on, amb un llenguatge assequible , es descriuen els fets biogràfics més destacats, l’anada a París, les estrenes d’obres de nombrosos compositors francesos, espanyols russos a finals del segle XIX i inicis del XX, la carrera concertística, la relació amb Enric Granados (compositor i pianista també nascut a Lleida), les aficions més enllà de la música, les estades a Lleida i els records i esdeveniments que la seva ciutat nadiua li ha dedicat, així com una pinzellada sobre les altres facetes musicals de Viñes (la pedagogia i la composició) per acabar amb una descripció del seu llegat  conservat a la ciutat de Lleida.

L’exposició té un caràcter itinerant i està pensada perquè tots els centres educatius de primària secundària que ho desitgin puguin tenir-la.

Els plafons s’acompanyen amb les propostes didàctiques següents:

  • Un qüestionari pensat per fer una visita activa de l’exposició. Inclou preguntes les respostes de les quals poden trobar-se majoritàriament en els mateixos textos dels plafons de l’exposició a més d’altres que n’amplien en contingut i que cal cercar fora (internet, enciclopèdia...). El qüestionari pot ser per alumnes de primària i secundària.
  • Una webquest pensada per a alumnes de secundària on a través de la cerca guiada d’informació, la lectura de textos i la visita a llocs de la ciutat relacionats amb el pianista es pretén descobrir la dimensió del personatge.

Plafons de l'exposició (en format pdf):

 

Material didàtic complementari

Qüestionari sobre l'exposició