Materials i recursos educatius 17-A Barcelona i Cambrils

Materials i recursos educatius 17-A Barcelona i Cambrils

Per una cultura de la Pau

 

Aquest estiu s'han produït uns fets que ens ha colpit a tothom. Han estat fets terribles que han permès veure el pitjor i el millor de la condició humana. És un tema d'actualitat per poder tenir present a l'aula. En aquest espai es faciliten els enllaços cap a recursos que estan a la xarxa i donen eines per tractar-lo des de la cultura de la pau.

 

Materials de suport que poden ser d’utilitat per comentar i reflexionar amb  docents,  alumnat i les famílies, els fets relacionats amb els atemptats terroristes. Per poder compartir emocions, dubtes, pors, angoixes, esperances.... és necessari fomentar situacions que permetin escoltar, preguntar i expressar.

S'hi troba diferents continguts educatius.   S'hi ofereixen cinc tipus de material: projectes, programes i recursos municipals; materials de consulta a la Biblioteca Artur Martorell; declaracions institucionals; mesures del Govern impulsades per l'Ajuntament, i altres webs d'interès de diferents entitats que treballen al voltant de la cultura de la pau.

Es recollen totes les reflexions i reportatges publicats a 'El Diari de l'Educació' sobr els atemptats des d'una perspectiva educativa i escolar.

L'autor de la proposta la obre a la valoració d'altre professorat per a què s'hi pugui sumar. Es compromet a anar recollint suggeriments i millorar-la, tenint en compte que s'ha elaborar des d'una perspectiva transversal perque inclogui totes les etapes educatives. L'experiència també  diu que cal donar la màxima flexibilitat perque tot docent l'adapti als seu alumnat i al seu context. Es tracta, per tant, d'una activitat senzilla. Es publicaran els diferents treballs de l' alumnat amb les etiquetes #notenimpor i #schools4peace. A banda dels que es creguin oportuns en les llengües participants.

Montserrat Jiménez i Eva Bach presenten el seu projecte pedagògic per ajudar els adolescents de Ripoll, Barcelona, Cambrils i Catalunya en general que han viscut -com tothom- la commoció pels atemptats terroristes.

“Des del bressol al cor” té un doble significat. D’una banda, les autores volen que des del bressol de Catalunya que és Ripoll, en surti llum per als cors dels nois i noies de Catalunya en general i de Ripoll i Cambrils en particular. D’altra banda, volen incidir en que famílies i escola atenguin el que passa en el cor dels nens i nenes des del bressol. I seguir-ho fent també molt especialment durant l’adolescència.

L'autor comparteix la proposta didàctica que va elaborar pel seu alumnat en ocasió de l'atemptat del novembre de 2015