Joan Solà, un home de paraula

Joan Solà, un home de paraula

Autora: Esperança Solans - Institut Joan Solà (Torrefarrera)

Aquesta exposició itinerant té com a objectiu la divulgació de la figura del lingüista Joan Solà i s’afegeix a les dedicades als músics lleidatans més destacats amb la finalitat d’oferir la visió d’una de les personalitats més importants que han sorgit de les nostres terres, aquest cop relacionada amb l’àmbit de la llengua catalana.

En el moment de pensar un nom per al nostre centre buscàvem una personalitat que ens aportés valors a través dels quals poguéssim educar l’alumnat que acolliríem. Desgraciadament, Joan Solà ens acabava de deixar però ens vam adonar que un home coherent amb les seves idees, honest amb el seu país i treballador fins al moll de l’os, com ell, constituïa la persona ideal. Aleshores vam dissenyar aquesta exposició amb la intenció que els nois i noies que s’incorporaven cada curs a l’institut Joan Solà tinguessin ben clar per quin motiu el centre porta el seu nom i la responsabilitat que comporta honorar la seva memòria.

D’altra banda, si bé ha estat prou reconeguda en els darrers anys de la seva vida, la tasca de Joan Solà no és encara a l’abast del nostre alumnat, almenys de forma generalitzada, mancança que pretenem compensar també amb aquesta exposició.

Cal afegir aquí un agraïment sincer a la senyora Adelaida Martínez, esposa de Joan Solà, que ens va cedir fotografies molt personals i ens va parlar del seu espòs des d’un punt de vista més íntim.

Ara, aquests onze plafons es posen al servei de tots aquells a qui interessi conèixer el lingüista tant en la seva vessant més humana com en la professional i es complementen amb una guia didàctica per a l’alumnat de Primària i una altra per al de Secundària.

Podeu reservar l'exposició posant-vos en contacte amb el CRP i també fer anar els mateixos plafons en format pdf que aquí teniu enllaçats:

Plafons de l'exposició (en format pdf):

Guies didàctiques sobre l'exposició: