Fes festa! Rituals, cultures i religions del món

Fes festa! Rituals, cultures i religions del món

Maleta que consta de:

  • 30 exemplars de la Publicació Fes festa! Rituals, cultures i religions del món destinada a joves per conèixer la diversitat religiosa a través de les festes.
  • 1 Guia didàctica per al professorat

CS i ESO

NR 53661

Fes festa! Rituals, cultures i religions del món és una publicació sobre les festes religioses. Consta de dos volums, un de destinat a l’alumnat d’educació secundària i un altre per al professorat. L’obra presenta la pluralitat religiosa i ofereix eines per viure responsablement i respectuosament en un entorn de diversitat religiosa, moral i cultural.

Fes festa! té com a objectiu introduir el jovent que cursa l’Educació Secundària Obligatòria o el Batxillerat al món de les festes religioses, amb finalitat de comprendre quina fe hi ha darrere de cada festa per poder convidar a viure la descoberta.

Estructura

El material de consulta dedica un capítol a cada religió: budisme, cristianisme, fe bahà’í, hinduisme, islam, judaisme i sikhisme, a més d’un final sobre celebracions interreligioses i interconviccionals.

Cada capítol explica les principals festivitats de cada tradició, i es complementa amb informació de context sobre la pregària, el culte, els llocs de trobada, els textos fonamentals, els principals personatges i divinitats, les branques en què es divideix o les formes d’organització. La guia didàctica per al professorat inclou propostes a l’entorn de tres objectius: conèixer, comprendre i celebrar. Les activitats proposades es presenten en un format pràctic per a dur-les a terme, i s’acompanyen de recursos i bibliografia per aprofundir en la temàtica.

 

Fes festa! és un encàrrec de la Direcció General d’Afers Religiosos a l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós(AUDIR), entitat que va ser guardonada amb el V Memorial Cassià Just de la Generalitat de Catalunya. Ha comptat amb la col·laboració de membres de totes les confessions exposades i la coordinació de Clara Fons i Francesc Torradeflot.

 

Difusió

A partir del mes de febrer de 2019 s’enviaran diversos volums a tots els centres educatius d’ensenyament secundari. El Centre de Recursos Pedagògics del Segrià també en disposa per treballar en grup en format caixa de lectura. Igualment, el material es pot descarregar des de l’apartat de publicacions del web de la Direcció General d’Afers Religiosos.

MÉS INFORMACIÓ