Enric Granados, un músic universal

Enric Granados, un músic universal

Exposició patrocinada per la Regidoria de Cultura de la Paeria

Autors: Lluís Herrera Llop i Ramon Llanes Bordes

Aquesta exposició té com a objectiu la divulgació de la figura del pianista i compositor Enric Granados i, juntament amb les dedicades al guitarrista Emili Pujol i al pianista Ricard Viñes,  ve a cloure la trilogia dedicada als músics lleidatans més destacats. L’exposició Enric Granados, un músic universal arriba el 2016, centenari de la mort del músic, i s’emmarca dins els actes organitzats i entre els materials editats amb motiu de la celebració de l’Any Granados.

L’exposició consta de 12 plafons, inclosa la portada, dedicats a diversos aspectes de la trajectòria i obra del compositor lleidatà: Els inicis; Amb Viñes a París; Una carrera consolidada; El tràgic final, La música per a piano; Goyescas, Granados compositor; Granados pedagog; Granados i Lleida; Lleida i Granados i La influència de Granados. En tots els plafons, explicats en un llenguatge assequible per a l’alumnat tant de primària com de secundària, es mostren els aspectes més destacats de la trajectòria vital i artística del músic posant especial èmfasi en la seva relació amb Ricard Viñes i la seva relació amb la ciutat de Lleida.

Els plafons de l’exposició, pensats per ser exposats als centres educatius, es complementen amb diversos materials didàctics:

  • Qüestionari amb preguntes la resposta de les quals cal buscar en els mateixos plafons i pretén que l’alumnat es fixi en les explicacions que s’hi fan.
  • Cacera del tresor amb activitats destinades a que l’alumnat faci de manera autònoma la descoberta del personatge.
  • Llista de reproducció amb un recull de les obres més importants de Granados.
  • Activitat/qüestionari auditiu on-line que, a manera de joc, buscar aprofundir en el coneixement d’un dels músics lleidatans més destacats.

Lluís Herrera i Ramon Llanes

Plafons de l'exposició (en format pdf):

Material didàctic complementari

Qüestionari sobre l'exposició