Enric Granados: recursos per treballar a l'aula

Enric Granados: recursos per treballar a l'aula

El curs 2016-2017 es commemora el centenari de la mort i cent-cinquantè aniversari del naixement del compositor lleidatà Enric Granados. En aquest espai trobareu un recull de recursos i propostes didàctiques diverses per apropar la figura d'aquest compositor a l'alumnat de les diferents etapes educatives:

  • Recull de recursos didàctics elaborat per Lluís Herrera. Hi trobareu propostes didàctiques, vídeos, exposicions, activitats de diferent tipologia, bibliografia bàsica i una breu biografia del compositor.
  • Exposició itinerant Enric Granados, un músic universal (Autors: Ramon Llanes i Lluís Marc Herrera). Patrocinada per la Regidoria de Cultura de la Paeria. L’exposició consta de 12 plafons, inclosa la portada, dedicats a diversos aspectes de la trajectòria i obra del compositor lleidatà. Els plafons, pensats per ser exposats als centres educatius, es complementen amb diversos materials didàctics
  • Proposta educativa del Museu de Lleida sobre l'exposició Granados de París a Goya. L’exposició, organitzada conjuntament pel Museu de Lleida i el Museu de la Música, vol commemorar els 150 anys del naixement del compositor lleidatà. La mostra pretén donar a conèixer les diferents facetes d’aquest gran músic: el pianista, el pedagog i el compositor, posant en valor el Granados més europeu, innovador i la seva relació amb les avantguardes del moment.
  • Granados, 150 anys. Espai de la xtec dedicat al compositor. Hi trobareu recursos, mostres d'experiències, jornades i premis.
  • Certamen Granados, un músic universal. Convocatòria d'un certamen de treballs escolars organitzat pels Serveis Educatius dels ST d'Ensenyament a Lleida.
  • Gimcana sobre la relació de Lleida amb Enric Granados (Autors: Ramon Llanes i Lluís Marc Herrera): pensada per a l'alumnat de secundària,  per fer-la en petits grups, i a partir d'un punt de control des d’on el professorat en farà el seguiment en temps real.
  • Dolços Granados. Un proposta gastronòmica.
  • Trobada pedagògica Enric Granados

          1. L'exposició

        2. Diàleg-xerrada