Xarxa Territorial de Competències Bàsiques

Xarxa Territorial de Competències Bàsiques

La Xarxa CB està formada per equips de docents que desenvolupen el treball per competències als seus centres, elaboren instruments de suport per orientar els processos de reflexió i la gestió del currículum, i comparteixen processos d’autoavaluació.

La Xarxa Terriorital 7, corresponent a les Terres de Ponent, s'ha iniciat el curs 2017-18. Diverses escoles i instituts s’hi han incorporat. Concretament, en formen part, 14 centres del Segrià, 2 de les Garrigues, 4 de la Val d'Aran, 3 del Pla d'Urgell, 2 de l'Urgell, 2 de la Segarra, 3 de la Noguera, 1 del Pallars Jussà i 1 del Pallars Sobirà.

El fet de pertànyer a una xarxa docent entre iguals, com la Xarxa de Competències Bàsiques, empeny a crear espais pedagògics en el si de cada centre i a aprendre dels altres centres en un context de formació contínua entre iguals, que combina l’acció i la reflexió, amb la finalitat de consolidar projectes educatius transformadors i basats en el treball en equip de tots els agents de la comunitat educativa. La Xarxa CB inicial es va posar en marxa fa setze anys, i ara s’ha ampliat fins a implicar un total de 450 centres (uns 5.000 docents) i 41 CRPs de tota Catalunya. 

Formació de centres

Per donar estructura al treball de la XCB hi ha una doble formació en paral·lel per a cada centre:

a) Xarxa de competències bàsiques territorial – assessorament a centre de 30 hores, adreçat a l’equip impulsor docent de cada centre, i en què les persones formadores són dos representants del claustre. Pel que fa als centres del Segrià són:

b) Coordinació de la Xarxa de competències bàsiques Territorial – Seminari. Adreçat als 2 coordinadors de cada centre i referents de CRP de la zona. 30h

  • 6003520509 - Coordinació de la xarxa de competències bàsiques territorial - Seminari. Tots els centres implicats.

Recursos per a la formació

  1. Vídeo: Canvis en el centre, per on comencem? Sobre els docents coordinadors i els docents equips impulsors de centres.
  2. Els centres de primària i secundària que formen part de la Xcb Catalunya fins al curs 2016-17.
  3. Recursos, orientacions, documents, jornades, etc publicades a la La XCB a l’Xtec.
  4. Presentació de la sessió 1 de la Xarxa Territorial 7, amb calendari de sessions i temes a desenvolupar, a càrrec de Maria Ojuel i Bibi Vidal.
  5. Presentació sobre com iniciar un projecte interdisciplinari (sessió 1), a càrrec de Fanny Majó
  6. Espai compartim de la sessió 1 – Què entenem per Treball per Projectes? 20 Idees Clau de Fernando Hernández i Fanny Majó
  7. Full de ruta: El treball per projectes: aprenentatge autèntic (II)
  8. Totes les informacions i materials de les sessions 2 i 3 els trobareu al Moodle de la XCB de Catalunya (1718XCBT): Xarxa de Competències Bàsiques (Curs 2017-2018)

 

Comparteix a les xarxes: