Trobada pedagògica: La Mediterrània del segle XX. Realitats i mirades.

Data esdeveniment: 
dimarts, 2 octubre, 2018 - 17:30 fins 20:00
Lloc: 
Museu de Lleida

LA MEDITERRÀNIA DEL SEGLE XX. REALITATS I MIRADES

L’IEMed i el Museu de Lleida proposen un viatge pel convuls segle XX a través del document fotogràfic que ens ha proporcionat l’arxiu d’imatges de l’Agència EFE, amb la voluntat de recordar els fets més rellevants que han marcat el transcurs de la Mediterrània durant el segle passat. Des de la fi dels grans imperis fins a la configuració dels nous estats; des dels conflictes sagnants fins a la recerca de la pau; des del món tradicional i rural fins a la modernitat urbana. Un joc de realitats i mirades a aquesta Mediterrània viva, diversa i propera. La mostra també incorpora una mirada complementaria als principals fets que històrics que han caracteritzat la història recent de la ciutat de Lleida i les seves comarques, amb la finalitat d’establir connexions amb els temes que reflecteix l’exposició.

La fotografia ha esdevingut des de la seva creació una a eina de comunicació i de plasmació de les vivències i les preocupacions de la societat. Aquesta proposta educativa convida a l’escola a participar en una experiència destinada a descobrir  el segle XX des de la perspectiva de la Mediterrània. La fotografia és molt útil a nivell individual i col·lectiu per expressar idees, sentiments i preocupacions. I quan es posa en circulació a través dels mitjans de comunicació, és una forma molt eficaç d’intervenir en la societat, de reclamar drets i, conseqüentment, pot esdevenir una eina per a construir comunitats, derrocar injustícies i apropar persones i cultures.

 

PROGRAMA DE LA JORNADA (2 d'octubre de 2018):

17:30h Benvinguda

17:35h  Diàleg sobre la Mediterrània des de les Terres de Lleida.  El fotoperiodisme com a recurs educatiu. A càrrec d'Anna Sàez (periodista i co-comissaria de l'exposició) i  Iolanda Gòdia (Professora del Grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la UdL), moderat per Josep Giralt (director del Museu de Lleida).

18:30h  Presentació de la proposta didàctica adreçada a Cicle Superior de Primària, ESO i Batxillerat, a càrrec de Miquel Sabaté (educador del Museu de Lleida).

18:50h Visita guiada a l'exposició.

MÉS INFORMACIÓ

INSCRIPCIÓ

Comparteix a les xarxes: