Sortida curs Itineraris de Natura "Els Rius de la Sal"

Data esdeveniment: 
dissabte, 3 juny, 2017 - 08:00
Lloc: 
Gabasa, Peralta de la Sal, Castejón del Puente

Sortida curs Itineraris de Natura "Els Rius de la Sal"

Dissabte dia 3 de juny - Ens conduirà el Jaume Balcells

"El riu de la sal". Consta de tres parades als voltants del riu Sosa, començant pel seu naixement a Gabasa (Recorregut d'una hora aprox. per un lloc paradisíac de bosc de ribera) i acabant prop de Monzón. En cada parada hi haurà l'explicació d'alguna història, conte o llegenda relacionada amb el lloc.

Les altres parades seran:

                                a) Gabasa . Recorregut de poc més d'una hora -anar i tornar- per l'anomenat "sendero del pequeño paraiso"). És una caminada contemplativa i sense dificultats en direcció al naixement del riu Sosa, fins al salt de Santa Anna. Les dones d'aigua, gorgues o fades.

                                b) Visita a l'extens salinar de Peralta de la sal. Aquest immens salinar, ara abandonat i fantasmagòric,  havia tingut 365 basses, pozas o eras per produir sal -una per cada dia de l'any-, ocupant una superfície total de 40.000 metres quadrats. La estàtua de sal...

                                c) Castejón del Puente. Cruïlla de paisatges. Mirador i església. Paisatge, geologia i històries. Les bruixes i els comunidors. Els cavallers de l'ordre de Sant Joan i..."la bella".

Comparteix a les xarxes: