Ruta Martorell. Sortida pedagògica a la Vall Fosca

Data esdeveniment: 
dissabte, 21 abril, 2018 - 10:00 fins 15:00
Lloc: 
Vall Fosca (Torre de Capdella)

Formadors: Eva Perisé (Directora del Museu Hidroelèctric de Capdella), Robert Sendra (periodista i escriptor), Martí Boneta (mestre i historiador).

Preu dinar: 25 € a l'Hotel Montseny 

Preu autocar: 13€. Sortida des de Lleida i parades a Balaguer i Tremp (per confirmar en funció núm. sol·licituds).

Dificultat de la caminada: Apta per a tothom.

Activitat formativa oberta a tothom que es desenvolupa a la Vall Fosca, amb la visita al Museu Hidroelèctric de la Central de Capdella i caminada pel privilegiat entorn natural de la Vall Fosca i riu Flamisell, seguint la "Ruta Cambra d'Aigua de Molinos". 

 

La jornada també comptarà amb la presentació del llibre "Llums a la Vall Fosca, Memòries d'Artur Martorell de les colònies escolars a Capdella". Els anys 1917, 1918 i 1919 la Central Hidroelèctrica de Capdella va acollir en colònies a escolars i mestres de Barcelona amb l'objectiu de millorar la salut dels infants i promoure el contacte amb la natura, la higiene i una bona alimentació. El mestre Artur Martorell en va ser el director i va escriure unes memòries de gran valor educatiu i històric per la seva renovadora teoria pedagògica. En el present llibre es posa en valor i es divulga aquest triangle format pel territori, l'avanguarda pedagògica de l'època i el desig de modernitat.

 

Comparteix a les xarxes: