Què és l'educació holística que proposa UNESCO pel segle XXI?

Data esdeveniment: 
dimarts, 17 abril, 2018 - 18:00 fins 20:00
Lloc: 
Sala d'actes de la Diputació de Lleida

Què és l'educació holística que proposa UNESCO pel segle XXI?

Els plantejaments que fa la UNESCO pel 2030 en el seu informe d’Educació “Replantejar l’Educació, per un Bé Comú Global?” de Incheon 2015, és una oportunitat per rellegir i recrear l’acció en l’educar avui, des d’una mirada oberta i transformadora i  una   perspectiva   compromesa   amb   un   camí   d’aprenentatge integral, sistèmic, natural i sostenible.

Aquest és el moment de la humanitat en què més recursos s'han invertit en ciència, tecnologia i educació, i encara seguim buscant la felicitat com a bé personal i comú. Tenim avui davant de nosaltres la major oportunitat per abordar noves formes de relació de l'ésser humà amb si mateix, amb l'altre, amb l'entorn, el medi natural i el planeta i adequar els objectius de l’educació pels propers anys.

Aprofundir en els nous codis d’aprenentatge i necessitats de les generacions d'avui i en els valors emergents del canvi de paradigma per la transformació de l'educació perquè contribueixi a un nou model de desenvolupament centrat en la persona i el seu desplegament integral-holístic i trobar experiencialment respostes i estratègies per acostar-nos als sorprenents i vertiginosos canvis de molts infants del Segle XXl.

Acompanyar   el   “des-cobrir”   les   nostres    intel·ligències   i   potencialitats    i   el desenvolupament de la nostra consciència, la nostra capacitat creativa innata i el respecte al nostre interior i a la capacitat d’observació i escolta a les respostes que aquest ens ofereix, promovent activament el canvi començant per un mateix.

L’educació holística és una mirada integral ampliada del marc educatiu actual, acompanya la seva transformació per a un món on els coneixements s’aprenen de formes més diverses, i on la millora del mateix i el canvi real el farà l’actitud i valors de les persones i no els nous coneixements.

Organitza: Associació d'Amics de la UNESCO de Lleida

Ponent: Ignasi Salvatella, Fundador de l’Institut Obert d’Educació Holística, Director del Màster ON LINE en Educació Integral-Holística i Facilitador del Programa ATB – Awareness Through the Body ( Adonar-se de la Conciència a través del Cos).

Format: Xerrada amb dinàmiques per a explicar els continguts i compartir les conclusions per part de tots els assistents per tal d’arribar a entendre de forma experiencial la resposta a la pregunta plantejada.

Destinataris: Mestres i educadors en general. Xerrada oberta també a mares i pares i qualsevol persona interessada en l’àmbit educatiu.

Lloc i horari: Sala d'Actes de la Diputació de Lleida (c/ Carme, 26). De 18 a 20 hores.

INSCRIPCIÓ

Comparteix a les xarxes: