Dissabte de les matemàtiques DiMat Lleida 2020

Data esdeveniment: 
dissabte, 14 març, 2020 - 09:00
Lloc: 
Escola Politècnica Superior, campus Cappont, de la Universitat de Lleida. Carrer Jaume II, 69, 25001-Lleida

Benvolgudes, Benvolguts,

Un any més celebrem a Lleida el Dissabte de les Matemàtiques. Una Iniciativa de la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer juntament amb la UdL,  l'Institut d'Estudis Ilerdencs i el CRP del Segrià. Les activitats van adreçades a l'alumnat de batxillerat ( tallers i fase concurs) i també al professorat acompanyant.

 

El DiMatLleida tindrà lloc el dissabte 14 de març a l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida (Campus Cappont). Hi haurà 3 activitats paral·leles que consten d'una xerrada i un taller. Els alumnes han de triar entre:

Embolica que fa fort! Matemàtiques amb nusos i cordes, a càrrec de Natàlia Castellana (UAB)

Teoria de jocs: equilibri de Nash i models econòmics, a càrrec de Xavier Jarque (UB)

Criptografia: de l'aritmètica als codis secrets, a càrrec de Josep Maria Miret (UdL)

A més, hi haurà un premi per les dues millors parelles de cada taller!

 

Degut a la limitació d'aforament, i per tal d'assegurar que hi pugui assistir gent de tot arreu, en principi hi poden participar com a màxim 4 parelles per centre en total (8 alumnes). A més, a cada xerrada hi pot haver com a molt 2 parelles d'un mateix centre (4 alumnes). Tot i aquestes restriccions, si ho voleu, podeu inscriure més parelles d'alumnes. Farem una llista d'espera amb aquells que passin del límit de cada centre. Un cop tancades les inscripcions, es començarà a assignar plaça a la gent en aquesta llista per ordre d'arribada de les sol·licituds. Inscriviu-vos al formulari d'inscripció d'alumnes .Els alumnes s'han d'inscriure en parelles, que és com es faran els tallers. 

 

Els professors que acompanyeu als alumnes podreu assistir a la xerrada La transformació de figures geomètriques en la història de les matemàtiques, una eina per a treballar la geometria a l'aula de secundària, a càrrec de Iolanda Guevara (Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i UAB), reconeguda pel Departament d'Educació com a formació permanent. Us podeu inscriure a aquesta activitat a través d'aquest enllaç del Departament d'Educació.

 

 

Podeu trobar tota la informació de l'esdeveniment a la pàgina web o a la pàgina de Facebook. Igualment, restem a la vostra disposició per resoldre qualsevol dubte que tingueu.

 

Cordialment,
L'Organització del DiMatLleida - 2020
Amb la col·laboració de la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer, l'Institut d'Estudis Ilerdencs, la Universitat de Lleida i el Servei Educatiu del Segrià
www.dimatlleida.cat
www.facebook.com/Dimatlleida

Comparteix a les xarxes: