Conferència: Mecànica quàntica recreativa

Data esdeveniment: 
divendres, 25 novembre, 2016 - 19:30
Lloc: 
Aula Magna Institut Estudis Ilerdencs

Mecànica quàntica recreativa

Conferència organitzada pel grup de Mensa a Lleida. La conferència anirà a càrrec del doctor enginyer industrial per la UPC Ferran Tarrasa Blanes cap d'enginyeria de planta de la Central Nuclear d'Ascó i membre de l'associació ARP.
Dia de la xerrada: 25 de novembre a les 19:30h. Lloc: Aula Magna Institut Estudis Ilerdencs (Plaça Catedral 2, Lleida)

 

Curriculum Vitae de Ferran Tarrasa Blanes:

"Ferran Tarrasa ès doctor enginyer industrial per la UPC, on va desenvolupar el seu treball de tesi doctoral en el marc de la gestió dels residus radioactius d'alta activitat. Des de l'any 2000 forma part de l'Associación Nuclear Ascó-Vandellòs, inicialment, com enginyer de sistemes nuclears i, des de l'any 2008, com a cap d'enginyeria de planta de la central nuclear d'Ascó, on desenvolupa activitats centrades en la millora de la fiabilitat d'equips, les modificacions de disseny i el suport d'enginyeria a l'explotació de la central. Ferran Tarrasa es membre d'ARP-Sociedad para el Avance del Pensamiento Crítico, associació que impulsa el desenvolupament de la ciència, el pensament crític, la raó, el laicisme i la investigació crítica de les afirmacions paranormals."

Presentació de la Ponència:

"La mecànica quàntica es la teoria física més precisa de que disposem per a explicar els fenòmens atòmics i subatòmics, però, a l'hora, es una de les teories més fascinants i estranyes, on algunes interpretacions semblen de ciència ficció. La xerrada "Mecànica quàntica recreativa" mostrarà, i desmitificarà, algunes d'aquestes interpretacions, amb algunes demostracions pràctiques. Finalment, s'explicarà com, tot i centrar-se en el mon subatòmic, també existeixen fenòmens quàntics macroscòpics sorprenents."

Comparteix a les xarxes: