Ciència al Carrer

Data esdeveniment: 
dissabte, 25 maig, 2019 - 16:30
Lloc: 
Avinguda Blondel, voltants de l'IEI, Lleida

Programa:

Divendres 24 maig de 2019. 

 De 21:0 a 22:00 Lloc: Castell dels templers al turó de Gardeny. Com arribar-hi?

Visita guiada gratuïta al Castell de Templers. Després de més de 800 anys, podem descobrir com era la casa Templera de Gardeny. Podem conèixer i reviure els ideals de l’Orde del Temple, i com vivia la milícia monacal. Qui eren aquest monjos guerrers? Com es va convertir aquest centre en un dels principals centres de decisió de la Corona d’Aragó al s.XXIII? Tots hi sou convidats. Entrada lliure.

De 22:0 a 23:00 Lloc: Castell dels templers al turó de Gardeny.  Com arribar-hi?

Plantada de telescopis i observació astronòmica. L’alumnat de l’observatori astronòmic de l’Institut d’Alcarràs faran un guiatge pel cel de primavera, constel·lacions i astres.

 Dissabte 25 de maig de 2019.

De 16 a 20 h Lloc: Centre històric de Lleida. Voltants de l’edifici gòtic de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Carrer Major, Carrer Vila de Foix, Carrer Blondel i Pati de les Comèdies.

Mostra de tota mena d’experiments científics per part de 40 centres educatius i més de 20 divulgadors de ciència, institucions i empreses.(consulteu participants). Trobareu centenars d’experiments de tota mena, de física, química, biologia, geologia, tecnologia, robòtica, lògica matemàtica, plantejaments que fan pensar i reflexionar el perquè dels fenòmens que observem a la natura. A la fira hi són divulgadors de ciència de Lleida i d’altres llocs com Girona, Barcelona, San Sebastian, Màlaga, Madrid, València, Navarra, Andorra… però els veritables protagonistes són els centenars (més de mil) inscrits a participar activament de la fira. L’intercanvi entre les explicacions del jovent, que assisteix encuriosit a les mostres d’altres companys, és el veritable valor de Ciència al Carrer.

Els cinc reptes de Ciència al Carrer : Gimcana científica per la fira

La Gimcana consisteix en un recorregut per diferents parades de la fira. Cada participant disposarà d’una targeta amb cinc números aleatoris, corresponents a cinc parades. El joc consisteix en assistir a les explicacions d’un experiment de ciència d’aquestes cinc parades i respondre a una qüestió plantejada pel divulgador en relació a l’explicació del fenomen. Si s’encerta el divulgador posarà un gomet sobre el número de la targeta. Quan tots cinc números estiguin tapats pels cinc respectius gomets, a la taula de l’organització ( davant de la porta de l’IEI que dóna al carrer Blondel ) es donarà un petit obsequi científic en record de la fira.

Comparteix a les xarxes: