23 aSetmana de la Ciència 2018. Videoconferència

Data esdeveniment: 
dimecres, 7 novembre, 2018 - 11:30
Lloc: 
Streaming

Els temes centrals de l’edició d’enguany són, d’una banda, el patrimoni cultural, amb motiu de la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural que promou la Unió Europea; la figura i l’obra de Pompeu Fabra, amb motiu de la celebració dels 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català, celebració promoguda per la Generalitat de Catalunya; i la figura del prestigiós físic nord-americà Richard Feynman, amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement, promoguda pel Grup de Comunicació i Divulgació de la Nanotecnologia, EspaiNano.

 

Videoconferència

La conferència destinada a alumnat de Batxillerat dels centres Ins. Menendez y Pelayo i Ins. Montserrat i que es retransmetrà en directe per streaming per a tots els centres docents de Catalunya, serà el 7 de novembre de 2018 a les 11:30 h. a la seu central del Departament d'Ensenyament per la científicaSònia Estradé Albiol.

La Dra. Sònia Estradé Albiol és llicenciada en Física (2005), màster en nanociència i nanotecnologia (2007) i doctora en nanociències (2009) per la Universitat de Barcelona. Professora lectora del Departament d'Electrònica de la UB des de 2014. Especialista en espectroscòpia de pèrdua d’energia dels electrons (EELS) i en microscòpia electrònica de Transmissió (TEM), desenvolupa la seva tasca investigadora en el grup LENS-MIND del Departament d'Electrònica. És membre de l’Institut de Nanociència i Nanotecnologia de la UB (IN2UB) i de l’Institut Interuniversitari d'Estudis de Dones i Gènere. Forma part del grup d’innovació docent e-Lindo, i participa en diverses iniciatives de divulgació de la Microscòpia Electrònica i les Nanociències (nanoeduca, diezalamenosnueve, toc-toc). Des de 2015 presideix la Comissió d'Igualtat de la Facultat de Física de la UB, i des de 2017 és membre de la junta d’AMIT-Cat, Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues de Catalunya, que enguany ha posat en marxa el ProgramaSTEM amb tu, iniciativa adreçada a l’alumnat de segon i tercer d’ESO de centres educatius de Catalunya.amb l’objectiu de fomentar les vocacions en ciències, tecnologia, enginyeries i matemàtiques, integrant la dimensió de gènere i garantint les mateixes oportunitats d’èxit laboral per noies i nois.

Comparteix a les xarxes: