El disseny conscient de la pròpia vida: eines imprescindibles per l'educació del segle XXI (recull)

Conferència "El disseny conscient de la pròpia vida: eines imprescindibles per l'educació del segle XXI"

Nascut a Itàlia, Daniel Lumera és professor, conferenciant i escriptor. Està especialitzat en sociologia de la comunicació i dels processos culturals per la Universitat de Siena, on actualment imparteix assignatures relacionades amb la gestió de conflictes, l'estrès i la comunicació interpersonal.

Una persona clau en la seva formació fou Anthony Elenjimittan, deixeble directe de Gandhi. A través d'Elenejimittan, Daniel Lumera va madurar la seva visió d'una educació basada en la consciència, la interculturalitat, la cooperació i la pau.

Ha estudiat i investigat en l'àrea de les ciències del benestar i la qualitat de vida, i és el creador d'un nou mètode conegut com a Life Design que permet integrar l'ús del perdó en l'educació, en la salut i en la gestió de conflictes personals i interpersonals. La metodologia desenvolupada per Lumera consisteix en integrar i liberar-se de qualsevol experiència dolorosa convertint-la en una oportunitat de creixement i realització. Actualment la imparteix a la Universitat de Sassari (Sardenya).

A Catalunya és professor del postgrau en lideratge i desenvolupament de les persones de l'Escola de Negocis de la Universitat de Girona des de l'any 2011, amb el mòdul "Educar en la consciència, la gestió de l'estrès i el conflicte en les professions d'ajuda". El 2013 fou l'únic investigador italià seleccionat per a publicar en l'Informe Mundial sobre l'Educació Superior de la Global University Network for Innovation de la UNESCO.  L'abril del 2015 va exercir com a ponent en el congrés "Spirituality and Creativity in Management World Congress" de les escoles de negocis ESADE, i va participar en el V Congrés "La excel·lència en educació" (Sevilla), amb un taller sobre el perdó com a eina pedagògica.

Ha estat també professor de "Management públic-privat per a gestionar la confiança" i responsable de l'àrea d'Investigació, Desenvolupament i Cultura del Club UNESCO per a la Protecció del Patrimoni Immaterial.

La conferència que va impartir a Lleida es va centrar en com l'habilitat de dissenyar una vida plena i satisfactòria recau en la capacitat de desenvolupar una actitud conscient davant les experiències que vivim. Aquesta actitud es pot desenvolupar de petits, ja que és una característica natural de l'ésser humà que només cal preservar i aprendre a reconèixer. 

DATA: 17 de gener de 2018

LLOC: Sala d'Actes de la Diputació de Lleida (C/ del Carme, 26)

VÍDEO DE LA CONFERÈNCIA:

 

 

 

 

Comparteix a les xarxes: