11 de febrer: Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

“100tífiques” és una iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i el Barcelona Institute for Science and Technology (BIST), amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

L’11 de febrer, en la que serà la seva segona edició, s’oferiran més de 150 xerrades divulgatives simultànies per part de més de 180 investigadores del món de l’empresa i de centres de recerca i universitats (“100tífiques”) en 100 escoles de Catalunya, mobilitzant més de 15.000 alumnes de 6è de primària i 1r d’ESO.

 

Amb aquesta acció volem:

Fomentar l’impuls de vocacions científiques i/o emprenedores entre les nenes.

Potenciar la connexió i interacció de científiques i ciutadanes, tot vertebrant accions bidireccionals.

Impulsar vincles i dinàmiques col·laboratives entre científiques del sistema públic i del privat; i també amb altes directives d’empresa i prescriptores de les polítiques públiques.

L’acte central, conduït per Laia Pellejà, responsable de divulgació i formació científica a l’ICIQ, integrarà dues xerrades destacades de les 150, i serà protagonitzat per Lucía Morán de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) i Pilar Salvà de BASF i serà retransmès per streaming.

Prèviament, totes les científiques participants assisteixen el 30 de febreri, al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, a una sessió de networking i formació, organitzada pel BIST i l’FCRI, on debaten sobre el paper de la dona com a “role model” en la promoció de les dones a la carrera científica, i es fan diferents xerrades sobre didàctica de la ciència.

“100tífiques” és un acte celebrat en coincidència amb el “Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència”.

 

Al Segrià es faran les següents xerrades :

Com fer difusió de la ciència?

Meritxell Soria

INS Guindàvols

Lleida

La ciència és la pera!

Laia Torregrossa

Escola Ciutat Jardí

Lleida

Què fa una farmacèutica?

Alèxia Aran

Institut -Escola Magraners

Lleida

Què faríem sense els insectes?

Georgina Alins 

Esc Antònia Simó

Almacelles

Comparteix a les xarxes: